Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Białe wino | 250g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukinia | 500g |
![]() |
|
Czosnek | 30g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 51g |
![]() |
|
Kapary | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Makaron z ciecierzycy | 200g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 100g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 500g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 70g |
![]() |
|
Ser camembert pełnotłusty | 40g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Zioła prowansalskie | 5g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |