Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Aromat waniliowy | 1g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Guarana mielona | 4g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 30g |
![]() |
|
Kalafior | 220g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Kurkuma | 2g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieczywo tostowe, grahamowe | 60g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Rodzynki | 10g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 40g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 40g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Syrop klonowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szczypiorek | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |