Darmowa dieta 2100 kcal nr 7927



Śniadanie


Kanapki z pastą z awokado i tuńczyka (wersja lżejsza)
346 kcal
Łączna waga porcji: 194g.

B: 19.58 g T: 13.39 g W: 41.05 g (BŁ: 8.28 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

26   34

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.



Drugie śniadanie


Koktajl ze szpinakiem, bananem i kiwi
386 kcal
Łączna waga porcji: 1000g.

B: 7.96 g T: 4.98 g W: 84.66 g (BŁ: 13.14 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

53   22

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Obiad


Omlet ze szpinakiem, awokado i serem feta
540 kcal
Łączna waga porcji: 360g.

B: 30.59 g T: 43.21 g W: 9.46 g (BŁ: 3.61 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

29   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Szpinak podsmażyć na oleju z odrobiną suszonego czosnku. Do miski wrzucamy jajka i mleko, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy widelcem lub mikserem. Wlewamy na patelnię ze szpinakiem, dodajemy pokrojone awokado i fetę, posypujemy szczypiorkiem i ulubionymi przyprawami i smażymy.


Podwieczorek


Zupa ziemniaczana
514 kcal
Łączna waga porcji: 1392g.

B: 10.54 g T: 21.68 g W: 74.88 g (BŁ: 11.38 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

32   29

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Wszystkie warzywa obrać, ziemniaki pokroić w plastry a resztę warzyw w kostkę. Masło roztopić w ganku, dodać warzywa, ziemniaki i pietruszkę i to chwilkę podusić. Dolać do tego bulion warzywny i gotować na wolnym ogniu przez około 25 min. Gdy warzywa będą miękkie, zupę zmiksować.


Kolacja


Sałatka z tuńczykiem
311 kcal
Łączna waga porcji: 610g.

B: 28.65 g T: 12.13 g W: 25.81 g (BŁ: 7.59 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

64   19

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Sałatę rwiemy na małe kawałki, myjemy i wkładamy do miski.
  2. Dodajemy tuńczyka wraz z olejem.
  3. Pomidory i paprykę myjemy, kroimy i dodajemy do miski.
  4. Wsypujemy oliwki i umytą, pokrojoną w piórka cebulę.
  5. Dodajemy bazylię, pieprz, sól oraz sok z cytryny, całość mieszamy.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2097 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 97.32 g
Tłuszcz: 95.39 g
Węglowodany: 235.86 g (w tym błonnik: 44 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 120g     3,73 zł (13,99 zł)
Banan 240g     1,20 zł (4,99 zł)
Bazylia (suszona) 4g     0,92 zł (2,29 zł)
Bulion warzywny 1000g     109,22 zł (111,84 zł)
Cebula czerwona 50g     0,23 zł (2,99 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Czosnek 60g     2,63 zł (4,38 zł)
Jaja kurze całe 160g     1,12 zł (6,99 zł)
Kiełki brokuła 12g     1,20 zł (4,99 zł)
Kiwi 150g     2,25 zł (7,49 zł)
Koper ogrodowy 6g     0,72 zł (2,99 zł)
Marchew 60g     0,18 zł (2,29 zł)
Masło 20g     0,50 zł (4,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 20ml     0,07 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 12g     1,05 zł (2,19 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwki zielone marynowane, konserwowe 50g     0,87 zł (3,49 zł)
Papryka czerwona 230g     4,21 zł (10,99 zł)
Pomidory 510g     2,71 zł (3,99 zł)
Sałata lodowa 200g     3,42 zł (5,99 zł)
Seler, korzeń 40g     0,15 zł (2,69 zł)
Ser typu "Feta" 40g     0,64 zł (4,29 zł)
Sok cytrynowy 9g     0,24 zł (5,29 zł)
Szczypiorek 13g     1,29 zł (2,49 zł)
Szpinak 150g     2,99 zł (3,99 zł)
Tuńczyk w oleju 220g     7,12 zł (11,98 zł)
Woda 500ml 0,00 zł (0,00 zł)
Ziemniaki 200g     0,37 zł (3,69 zł)



×