Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na parze razem z różyczkami brokuła przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy posiekaną cebulę. Następnie dodajemy ugotowany ryż i kukurydzę i smażymy przez kilka minut. Na koniec dodajemy posiekaną pietruszkę, pieprz, kolendrę.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
![]() |
|
Brokuły | 150g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 340g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 1000g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 90g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek | 60g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 60g |
![]() |
|
Marchew | 60g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 5g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 460ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 16g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 60g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 40g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 30g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 20g |
![]() |
|
Ziemniaki | 200g |
![]() |