Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Cebulę zeszklić na oliwie, dodać czosnek, później kmin rzymski, oregano i odrobinę chilli. Przestudzić. Mielone mięso z indyka wymieszać z posiekaną pietruszką, cebulą z przyprawami, dodać sól i pieprz. Uformować kotleciki i piec w nagrzanym piekarniku (180-200st) przez ok. 20 - 25 min. Można też usmażyć, ale wiadomo - pieczone będzie lżejsze. Do ugotowanej kaszy jaglanej dodać troszkę oleju z suszonych pomidorów, kilka drobno pokrojonych suszonych pomidorów, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, doprawić miętą (może być suszona). Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 4g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 155g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cytryna | 3g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 90g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
![]() |
|
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy | 80g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mięso mielone z indyka | 200g |
![]() |
|
Mięta suszona | 1g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 54g |
![]() |
|
Ogórek | 90g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 1g |
![]() |
|
Orzechy brazylijskie | 16g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 510g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 50g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 18g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 100g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 45g |
![]() |
|
Sól himalajska | 1g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 170g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 60g |
![]() |