Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
Grejpfrut | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 110g |
0,77 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
0,15 zł
(1,39 zł) |
|
Kasza manna | 50g |
0,37 zł
(2,99 zł) |
|
Ksylitol | 14g |
0,73 zł
(12,99 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 50g |
0,46 zł
(4,59 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
0,70 zł
(3,49 zł) |
|
Mąka jaglana | 60g |
0,72 zł
(11,99 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
0,26 zł
(3,59 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 45g |
0,31 zł
(6,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 40g |
0,73 zł
(10,99 zł) |
|
Pestki dyni | 5g |
0,20 zł
(3,99 zł) |
|
Porzeczki czarne | 110g |
1,46 zł
(5,99 zł) |
|
Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
Woda | 400ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |