1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Pokroić i zapakować do pudełka :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 200g |
![]() |
|
Bakłażan | 200g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Kiwi | 450g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Melon | 1080g |
![]() |
|
Nasiona chia | 20g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 50g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 95g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 1080ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |