1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Banan | 180g |
0,90 zł
(4,99 zł) |
|
Brzoskwinia | 340g |
2,37 zł
(3,49 zł) |
|
Bulion warzywny | 500g |
54,61 zł
(55,92 zł) |
|
Czosnek | 30g |
1,31 zł
(2,19 zł) |
|
Kasza jaglana | 75g |
0,73 zł
(3,39 zł) |
|
Koper ogrodowy | 70g |
8,37 zł
(8,97 zł) |
|
Ksylitol | 7g |
0,36 zł
(12,99 zł) |
|
Marchew | 30g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 10g |
0,37 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 400ml |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
Mleko ryżowe | 460ml |
4,37 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
Natka pietruszki | 6g |
0,53 zł
(2,19 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
Płatki ryżowe | 50g |
0,89 zł
(3,19 zł) |
|
Ryż brązowy | 90g |
0,67 zł
(2,99 zł) |
|
Seler, korzeń | 20g |
0,08 zł
(2,69 zł) |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 100g |
0,18 zł
(3,69 zł) |