Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze przez około 20 minut. Sałatę myjemy, rwiemy na małe kawałki. Pomidora, ogórka i rzodkiewkę myjemy i kroimy. Rzeżuchę płuczemy. Z oliwy, musztardy, czosnku, jogurtu, octu, soli i pieprzu przygotowujemy sos. Całość mieszamy i podajemy.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 50g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 50g |
![]() |
|
Cynamon | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Groszek zielony | 50g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 70g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 5g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 80g |
![]() |
|
Mandarynki | 130g |
![]() |
|
Marchew | 50g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Migdały | 30g |
![]() |
|
Mleko sojowe | 40ml |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 6g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 50g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 70g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 150g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Pomidory | 150g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Rzeżucha | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 50g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 15g |
![]() |
|
Szczypiorek | 53g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |