Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Jajka ugotować na twardo. Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki a następnie skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Żółtka i awokado rozgnieść widelcem jeśli użyjecie dojrzałego awokado lub zmiksować blenderem. Dodać majonez, szczypiorek i cebulę. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Białka napełnić gotową masą i przystroić zieleniną lub kawałkami warzyw.
Źródło: http://olalalchf.pl
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 120g |
![]() |
|
Awokado | 160g |
![]() |
|
Cebula | 20g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek | 6g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 720g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 300g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 30g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 100g |
![]() |
|
Marchew | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 2g |
![]() |
|
Mąka jaglana | 60g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 110g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sok anansowy | 150g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |