Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
| Bułka grahamka | 50g |
0,68 zł
(0,89 zł) |
|
| Chleb tostowy pełnoziarnisty | 92g |
0,64 zł
(3,49 zł) |
|
| Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
| Daktyle suszone | 10g |
0,32 zł
(3,19 zł) |
|
| Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
| Guarana mielona | 4g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Jabłko | 180g |
0,79 zł
(3,49 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 45g |
0,35 zł
(1,39 zł) |
|
| Kiwi | 75g |
1,12 zł
(7,49 zł) |
|
| Masło | 15g |
0,37 zł
(4,99 zł) |
|
| Masło orzechowe | 20g |
0,71 zł
(11,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 250ml |
0,87 zł
(3,49 zł) |
|
| Mąka kukurydziana | 72g |
0,26 zł
(3,59 zł) |
|
| Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 60g |
1,10 zł
(10,99 zł) |
|
| Polędwica sopocka | 24g |
0,68 zł
(16,99 zł) |
|
| Pomarańcze | 240g |
1,50 zł
(7,49 zł) |
|
| Płatki owsiane | 50g |
0,33 zł
(3,29 zł) |
|
| Ser twarogowy półtłusty | 100g |
1,60 zł
(3,99 zł) |
|
| Ser żółty królewski light | 30g |
1,02 zł
(4,59 zł) |
|
| Szczypiorek | 3g |
0,30 zł
(2,49 zł) |
|
| Woda | 200ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |