Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 80g |
2,24 zł
(6,99 zł) |
|
Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
Jaja kurze całe | 225g |
1,57 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 160g |
1,24 zł
(1,39 zł) |
|
Kiełki brokuła | 32g |
3,19 zł
(4,99 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
0,47 zł
(1,49 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
1,64 zł
(2,79 zł) |
|
Mak niebieski | 5g |
0,16 zł
(6,29 zł) |
|
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy | 70g |
1,59 zł
(5,69 zł) |
|
Mango | 500g |
9,40 zł
(15,98 zł) |
|
Mielone mięso wołowe | 70g |
1,40 zł
(9,99 zł) |
|
Migdały | 5g |
0,42 zł
(8,49 zł) |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 200ml |
3,60 zł
(8,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
0,70 zł
(3,49 zł) |
|
Mleko ryżowe | 280ml |
2,66 zł
(9,49 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
0,11 zł
(3,59 zł) |
|
Nasiona chia | 6g |
0,17 zł
(6,99 zł) |
|
Ogórek gruntowy | 40g |
0,73 zł
(10,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Płatki jaglane | 40g |
0,56 zł
(2,79 zł) |
|
Rzodkiewka | 90g |
1,87 zł
(2,49 zł) |
|
Sok z buraków | 100g |
0,93 zł
(6,99 zł) |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
0,12 zł
(3,99 zł) |