Darmowa dieta 2300 kcal nr 44774



Śniadanie


Kanapki z pastą z awokado i sardynki (wersja cięższa)
597 kcal
Łączna waga porcji: 409g.

B: 25.65 g T: 21.76 g W: 82.86 g (BŁ: 15.91 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

9   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.



Drugie śniadanie


Fritata z papryką i cukinią
423 kcal
Łączna waga porcji: 457g.

B: 22.49 g T: 17.9 g W: 48.98 g (BŁ: 10.68 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

34   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.



Obiad


Pulpeciki z makaronem (wersja bezglutenowa)
771 kcal
Łączna waga porcji: 490g.

B: 25.38 g T: 38.87 g W: 81.74 g (BŁ: 3.16 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe  

25   28

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.



Kolacja


Jajka faszerowane awokado
501 kcal
Łączna waga porcji: 313g.

B: 21.28 g T: 40.37 g W: 15.15 g (BŁ: 3.39 g)

Bezglutenowe  

22   35

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jajka ugotować na twardo. Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki a następnie skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Żółtka i awokado rozgnieść widelcem jeśli użyjecie dojrzałego awokado lub zmiksować blenderem. Dodać majonez, szczypiorek i cebulę. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Białka napełnić gotową masą i przystroić zieleniną lub kawałkami warzyw.

Źródło: http://olalalchf.pl


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2292 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 94.8 g
Tłuszcz: 118.9 g
Węglowodany: 228.73 g (w tym błonnik: 33.14 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 230g     7,15 zł (13,99 zł)
Bułka tarta (bezglutenowa) 20g 0,00 zł (0,00 zł)
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Cebula czerwona 50g     0,23 zł (2,99 zł)
Chleb żytni 210g     1,99 zł (3,79 zł)
Cukinia 150g     1,50 zł (8,49 zł)
Czosnek 6g     0,26 zł (2,19 zł)
Jaja kurze całe 457g     3,19 zł (6,99 zł)
Jarmuż 50g     1,40 zł (6,99 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 25g     0,47 zł (1,49 zł)
Koper ogrodowy 8g     0,96 zł (2,99 zł)
Majonez lekki (light) 100g     2,02 zł (8,49 zł)
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy 70g     1,59 zł (5,69 zł)
Mielone mięso wołowe 70g     1,40 zł (9,99 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 70g     1,28 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Sardynka w oleju 60g     3,00 zł (5,99 zł)
Sok cytrynowy 9g     0,24 zł (5,29 zł)
Szczypiorek 10g     1,00 zł (2,49 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)



×