Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 200g |
![]() |
|
Cynamon | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
![]() |
|
Fasola cięta konserwowa bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Mango | 500g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 450ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 125ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 100g |
![]() |
|
Nasiona chia | 6g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 32g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 30g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 24g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 30g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |