Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze przez około 20 minut. Sałatę myjemy, rwiemy na małe kawałki. Pomidora, ogórka i rzodkiewkę myjemy i kroimy. Rzeżuchę płuczemy. Z oliwy, musztardy, czosnku, jogurtu, octu, soli i pieprzu przygotowujemy sos. Całość mieszamy i podajemy.
Kalafiora gotujemy na parze lub tradycyjnie, rozdrabniamy i mieszamy ze zmielonym mięsem, ulubionymi przyprawami i koperkiem. Formujemy kotlety i smażymy na oleju. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sałatę rwiemy, mieszamy z jogurtem i doprawiamy.
Składniki rozdrabniamy na drobno i miksujemy.
Autor: qba100
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 180g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 105g |
![]() |
|
Kalafior | 250g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 32g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 150ml |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 6g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 50g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pieczywo tostowe, grahamowe | 60g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Pomidory | 150g |
![]() |
|
Rzeżucha | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rzodkiewka | 195g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 50g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 150g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 160g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sok cytrynowy | 40g |
![]() |
|
Szczypiorek | 70g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Wieprzowina, łopatka | 100g |
![]() |