Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
1. Kurczaka czyścimy, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie z umytymi i pokrojonymi szparagami i groszkiem. 2. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy cebulę, majeranek i parmezan (zostawić trochę, do posypania gotowej zupy). 3. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. 4. Podajemy na talerzu, posypane resztą parmezanu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 100g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 400g |
![]() |
|
Groszek zielony | 60g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 510g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Ksylitol | 7g |
![]() |
|
Majeranek suszony | 2g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 100g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 460g |
![]() |
|
Pomidory | 1020g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 50g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 400g |
![]() |
|
Ser parmezan | 32g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Szparagi | 240g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 340g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |