Darmowa dieta 2300 kcal nr 6950



Śniadanie


Bananowy budyń jaglany z miodem (bez laktozy)
489 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 8.81 g T: 5.36 g W: 103.95 g (BŁ: 3.72 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

36   54

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Gotujemy ją w 150ml mleka pod przykryciem, aż całe mleko się wchłonie (około 15 minut). Czekamy aż nieco wystygnie, przekładamy do blendera, dodajemy resztę mleka, miód i pokrojonego banana, miksujemy.


Drugie śniadanie


Koktajl z mango, mlekiem kokosowym i chia
474 kcal
Łączna waga porcji: 906g.

B: 11.96 g T: 8.66 g W: 93.04 g (BŁ: 10.28 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

34   25

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Mango umyj, obierz ze skórki i pozbaw pestki.
  2. Mleko kokosowe, mleko krowie i mango zblenduj w wysokim naczyniu.
  3. Dodaj nasiona chia i wymieszaj.


Obiad


Makaron z tuńczykiem (wersja bezglutenowa)
619 kcal
Łączna waga porcji: 512g.

B: 28.23 g T: 14.05 g W: 97.97 g (BŁ: 4.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

15   37

Przepis:

Makaron przyrządzamy wg. przepisu na opakowaniu. Cebulę podsmażamy na patelni, dodajemy pomidory z puszki i pokrojone w kostkę suszone pomidory, doprawiamy solą i pieprzem, odrobiną suszonego chilli i łyżką suszonej słodkiej papryki. Gdy sos zacznie gęstnieć dodajemy tuńczyka, koncentrat pomidorowy i posiekaną natkę pietruszki.


Podwieczorek


Sałatka z awokado i pomidorami
272 kcal
Łączna waga porcji: 433g.

B: 5.45 g T: 21.44 g W: 18.74 g (BŁ: 8.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

38   32

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy, polewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.


Kolacja


Zupa z burakami i fasolką szparagową
411 kcal
Łączna waga porcji: 1170g.

B: 14.61 g T: 17.94 g W: 54.63 g (BŁ: 13.26 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   27

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2265 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 69.06 g
Tłuszcz: 67.45 g
Węglowodany: 368.33 g (w tym błonnik: 40.3 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 70g     2,18 zł (13,99 zł)
Banan 60g     0,30 zł (4,99 zł)
Burak 150g     0,30 zł (1,99 zł)
Cebula 75g     0,18 zł (1,89 zł)
Czosnek 15g     0,66 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 150g     1,83 zł (5,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 75g     0,58 zł (1,39 zł)
Kapusta pekińska 200g     1,88 zł (7,99 zł)
Kasza jaglana 75g     0,73 zł (3,39 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 30g     0,56 zł (1,49 zł)
Koper ogrodowy 8g     0,96 zł (2,99 zł)
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy 80g     1,82 zł (5,69 zł)
Mango 500g     9,40 zł (15,98 zł)
Miód pszczeli 10g     0,37 zł (14,99 zł)
Mleko kokosowe (bez cukru) 200ml     3,60 zł (8,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 200ml     0,70 zł (3,49 zł)
Mleko ryżowe 300ml     2,85 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 6g     0,17 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 30g     2,63 zł (4,38 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 25g     1,10 zł (10,99 zł)
Pomidory 570g     3,03 zł (3,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Sok cytrynowy 27g     0,71 zł (5,29 zł)
Suszone pomidory 40g     1,00 zł (6,99 zł)
Tuńczyk w wodzie 60g     2,47 zł (6,99 zł)
Woda 300ml 0,00 zł (0,00 zł)



×