Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 720g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Brokuły | 50g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
![]() |
|
Groszek zielony | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 100g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 230ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 35g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 35g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |