1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Burak | 150g |
0,30 zł
(1,99 zł) |
|
Chleb żytni | 175g |
1,66 zł
(3,79 zł) |
|
Czosnek | 15g |
0,66 zł
(2,19 zł) |
|
Fasola szparagowa | 150g |
1,83 zł
(5,49 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 75g |
0,58 zł
(1,39 zł) |
|
Koper ogrodowy | 70g |
8,37 zł
(8,97 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
0,41 zł
(2,79 zł) |
|
Masło | 6g |
0,15 zł
(4,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 20g |
0,56 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 25g |
1,10 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 50g |
0,92 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory | 740g |
3,94 zł
(3,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 90g |
0,67 zł
(2,99 zł) |
|
Sałata | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
Sałata masłowa | 100g |
3,56 zł
(4,99 zł) |
|
Sok cytrynowy | 15g |
0,40 zł
(5,29 zł) |
|
Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
Szynka z indyka | 60g |
2,82 zł
(7,99 zł) |
|
Woda | 780ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |