Kanapkę smarujemy serkiem. Na kanapkę kładziemy szynkę i pomidor.
Autor: qba100
1. Podgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę, czosnek, cukinię, bakłażana i paprykę. Gotuj przez kilka minut na dużym płomieniu do czasu aż lekko zbrązowieje.
2. Dodaj pokrojone pomidory, wodę, ocet i makaron spaghetti. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min aż makaron będzie miękki a sos zgęstnieje.
3. Dodaj pokrojoną świeżą bazylię, sól i pieprz do smaku. Możesz również dodać płatki drożdżowe nieaktywne jeżeli lubisz. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 120g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 1g |
![]() |
|
Białko jaja kurzego | 70g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 0g |
![]() |
|
Cebula | 120g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 203g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Liść laurowy | 0g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Marchew | 20g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 150g |
![]() |
|
Nasiona dyni | 10g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 5g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 120g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 330g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1.1g |
![]() |
|
Pomidory | 400g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 10g |
![]() |
|
Rzeżucha | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Serek typu "Fromage" naturalny | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Szczypiorek | 20g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1.1g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Łosoś, wędzony | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |