Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Mieszamy najpierw składniki suche, następnie mokre, wsypujemy suche do mokrych lub mokre do suchych, mieszamy, na patelni uformowac jednego wielkiego giganta lub kilka mniejszych wedle uznania. Podawac z owockiem ulubionym.
Przepis nadesłany przez użytkownika.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Cynamon | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Groch, nasiona suche | 45g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Kiwi | 80g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Marchew | 40g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 125ml |
![]() |
|
Mleko sojowe | 125ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 20g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 100g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 80g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 80g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 40g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 30g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 15g |
![]() |