W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
1. Podgrzej oliwę na dużej patelni. Dodaj czosek, cebulę, seler, marchew i paprykę - podsmażaj przez kilka minut na średnim ogniu aż warzywa zmiękną.
2. Dodaj kumin, proszek chilli, sól i pieprz do smaku.
3. Dodaj pomidory, fasolę, soczewicę, ciecierzycę i bulion warzywny. Jeżeli chcesz możesz dodać więcej przypraw do smaku. Gotuj przez 25 min.
4. Podawaj z ryżem, świeżą kolendrą i sokiem z limonki. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 400g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Granat | 100g |
![]() |
|
Gruszka | 390g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 56g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 5g |
![]() |
|
Marchew | 90g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 84g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 460g |
![]() |
|
Pestki dyni | 30g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 800g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Rukola | 100g |
![]() |
|
Seler naciowy | 90g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 100g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 100g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 5g |
![]() |