Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
1. Kurczaka kroimy i smażymy na patelni.
2. Kroimy wszystkie warzywa.
3. Jogurt naturalny mieszamy z czosnkiem, solą i pieprzem.
4. Tortillę lekko podsmażamy na patelni, dodajemy na nią warzywa, sos czosnkowy oraz kurczaka, zawijamy.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cynamon | 9g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Jabłko | 510g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 150g |
![]() |
|
Kasza gryczana | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Marchew z groszkiem mrożona | 225g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 125ml |
![]() |
|
Mąka jaglana | 60g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 100g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 600g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 110g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 15g |
![]() |
|
Sos sojowy (ciemny) | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 186g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 5g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |