Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 1g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 210g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 5g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Ksylitol | 5g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 50g |
![]() |
|
Marchew | 500g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 30ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Mąka gryczana | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 40g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 100g |
![]() |
|
Pietruszka, liście | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 100g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |