1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Cytryna | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 400g |
![]() |
|
Guarana mielona | 4g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Imbir (proszek) | 4g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Kasza manna | 90g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Ksylitol | 36g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 75g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 750ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Olej sezamowy | 15g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pikantna pasta harissa | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 180g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Skrobia ziemniaczana | 25g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 10g |
![]() |
|
Sok z limonki (limonkowy) | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sos sojowy (ciemny) | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Surówka z ogórków z jogurtem naturalnym | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Truskawki | 200g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 200g |
![]() |
|
Woda | 280ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Woda z kokosa | 30g |
![]() |