1. Pokrój warzywa na małą kostkę.
2. Podgrzej oliwę na dużej patelni na średnim płomieniu. Dodaj czosnek i jalapeno, podsmażaj przez 1 min.
3. Zmieszaj quinoa'e, rosół warzywny, fasolę, pomidory, kukurydzę, proszek chilli i kumin - dopraw solą i pieprzem do smaku. Zagotuj, zakryj patelnię pokrywką, zmniejsz płomień i gotuj aż quinoa będzie gotowa - ok. 20 min. Dodaj awokado, sok z limonki i kolendrę. Gotowe :)
1. Podgrzej oliwę na dużej patelni. Dodaj czosek, cebulę, seler, marchew i paprykę - podsmażaj przez kilka minut na średnim ogniu aż warzywa zmiękną.
2. Dodaj kumin, proszek chilli, sól i pieprz do smaku.
3. Dodaj pomidory, fasolę, soczewicę, ciecierzycę i bulion warzywny. Jeżeli chcesz możesz dodać więcej przypraw do smaku. Gotuj przez 25 min.
4. Podawaj z ryżem, świeżą kolendrą i sokiem z limonki. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 450g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Chleb żytni | 175g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 570g |
![]() |
|
Czosnek | 25g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 8g |
![]() |
|
Limonka | 100g |
![]() |
|
Marchew | 90g |
![]() |
|
Masło | 6g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 25g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 510g |
![]() |
|
Papryka jalapeno | 30g |
![]() |
|
Pomidory | 290g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 970g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 200g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Seler naciowy | 90g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 100g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 1g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 60g |
![]() |