Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 500g |
54,61 zł
(55,92 zł) |
|
Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
Cebula czerwona | 30g |
0,14 zł
(2,99 zł) |
|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Czosnek | 30g |
1,31 zł
(2,19 zł) |
|
Gruszka | 260g |
1,82 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 10g |
0,28 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 24g |
2,24 zł
(13,99 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
0,56 zł
(1,49 zł) |
|
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy | 80g |
1,82 zł
(5,69 zł) |
|
Makrela, wędzona | 60g |
1,44 zł
(5,99 zł) |
|
Marchew | 30g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
0,87 zł
(3,49 zł) |
|
Natka pietruszki | 48g |
4,20 zł
(4,38 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 100g |
1,25 zł
(4,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 80g |
1,47 zł
(10,99 zł) |
|
Pestki dyni | 10g |
0,40 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Płatki owsiane | 60g |
0,39 zł
(3,29 zł) |
|
Sałata masłowa | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
Seler, korzeń | 20g |
0,08 zł
(2,69 zł) |
|
Sok cytrynowy | 12g |
0,32 zł
(5,29 zł) |
|
Suszone pomidory | 40g |
1,00 zł
(6,99 zł) |
|
Tuńczyk w wodzie | 60g |
2,47 zł
(6,99 zł) |
|
Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 100g |
0,18 zł
(3,69 zł) |
|
Śliwki suszone | 40g |
1,33 zł
(4,99 zł) |