Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
1. Pokrój warzywa na małą kostkę.
2. Podgrzej oliwę na dużej patelni na średnim płomieniu. Dodaj czosnek i jalapeno, podsmażaj przez 1 min.
3. Zmieszaj quinoa'e, rosół warzywny, fasolę, pomidory, kukurydzę, proszek chilli i kumin - dopraw solą i pieprzem do smaku. Zagotuj, zakryj patelnię pokrywką, zmniejsz płomień i gotuj aż quinoa będzie gotowa - ok. 20 min. Dodaj awokado, sok z limonki i kolendrę. Gotowe :)
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 210g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 700g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 170g |
![]() |
|
Czosnek | 40g |
![]() |
|
Jabłko | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 370g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 3g |
![]() |
|
Limonka | 100g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 5g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 30ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka jalapeno | 30g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 170g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 30g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 200g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 60g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 1g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Ziemniaki | 100g |
![]() |