Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Całość mieszamy w misce.
Kalafiora gotujemy na parze lub tradycyjnie, rozdrabniamy i mieszamy ze zmielonym mięsem, ulubionymi przyprawami i koperkiem. Formujemy kotlety i smażymy na oleju. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sałatę rwiemy, mieszamy z jogurtem i doprawiamy.
Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie smażymy na patelni na 1 łyżce oleju. Ryż gotujemy w wodzie, w między czasie kroimy ananasa. Do miski dodajemy kukurydzę, ananasa, ugotowany ryż oraz usmażonego kurczaka, mieszamy. Na końcu dodajemy majonez.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas plastry w syropie | 45g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 60g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 80g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 7g |
![]() |
|
Kalafior | 250g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 30g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 50g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 70g |
![]() |
|
Migdały | 20g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 6g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 3g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 60g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 30g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Sezam | 30g |
![]() |
|
Suszona żurawina | 25g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Wieprzowina, łopatka | 100g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Woda | 18ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |