Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Cebula | 110g |
0,26 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 200g |
1,90 zł
(3,79 zł) |
|
| Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
1,08 zł
(6,29 zł) |
|
| Czosnek | 5g |
0,22 zł
(2,19 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Kasza jaglana | 100g |
0,97 zł
(3,39 zł) |
|
| Ksylitol | 14g |
0,73 zł
(12,99 zł) |
|
| Kurkuma | 1g |
0,08 zł
(1,69 zł) |
|
| Makrela, wędzona | 140g |
3,35 zł
(5,99 zł) |
|
| Mielona papryka słodka | 1g |
0,06 zł
(1,29 zł) |
|
| Mąka jaglana | 60g |
0,72 zł
(11,99 zł) |
|
| Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Natka pietruszki | 24g |
2,10 zł
(2,19 zł) |
|
| Ocet balsamiczny | 3g |
0,15 zł
(12,49 zł) |
|
| Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
1,50 zł
(4,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 25g |
0,17 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 260g |
4,76 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
| Pomidory | 180g |
0,96 zł
(3,99 zł) |
|
| Porzeczki czarne | 110g |
1,46 zł
(5,99 zł) |
|
| Sałata | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
| Sezam | 20g |
0,52 zł
(7,79 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 1g |
0,03 zł
(5,29 zł) |
|
| Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
| Woda | 300ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |