Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
1. Ugotuj komosę. 2. Wykrój twardą łodygę z jarmużu. 3. Pokrój awokado. 4. Wymieszaj składniki z przyprawami do smaku.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 220g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Jarmuż | 50g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 300g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 100g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 530ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 15g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 100g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 56g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |