Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie Dodaj sparzone pomidory i duś przez kilka minut i dopraw dla smaku. Pieczarki i kurczaka pokrój w paski i wrzuć do sosu Dodaj liść laurowy i gotuj, aż mięso będzie miękkie Podawaj z makaronem ugotowanym al dente
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Czosnek | 6g |
![]() |
|
Granat | 100g |
![]() |
|
Gruszka | 390g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 100g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 84g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 30ml |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 1g |
![]() |
|
Orzechy brazylijskie | 16g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Pomidory | 680g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 50g |
![]() |
|
Rukola | 50g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |