Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Składniki rozdrabniamy na drobno i miksujemy.
Autor: qba100
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 180g |
0,90 zł
(4,99 zł) |
|
| Bułka tarta | 32g |
0,25 zł
(3,89 zł) |
|
| Chleb tostowy pełnoziarnisty | 92g |
0,64 zł
(3,49 zł) |
|
| Chleb żytni | 210g |
1,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Czosnek | 4g |
0,18 zł
(2,19 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 300g |
5,21 zł
(8,69 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 112g |
0,78 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 100g |
0,77 zł
(1,39 zł) |
|
| Masło | 19g |
0,47 zł
(4,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 150ml |
0,52 zł
(3,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 60g |
1,10 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 2g |
0,18 zł
(1,79 zł) |
|
| Polędwica sopocka | 24g |
0,68 zł
(16,99 zł) |
|
| Pomidory | 255g |
1,36 zł
(3,99 zł) |
|
| Płatki kukurydziane bezglutenowe | 24g |
0,32 zł
(7,99 zł) |
|
| Sałata | 30g |
1,07 zł
(4,99 zł) |
|
| Ser twarogowy chudy | 150g |
1,99 zł
(1,99 zł) |
|
| Ser żółty królewski light | 30g |
1,02 zł
(4,59 zł) |
|
| Szynka z indyka | 90g |
4,23 zł
(7,99 zł) |
|
| Sól biała | 2g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
| Tymianek suszony | 2g |
0,40 zł
(2,19 zł) |
|
| Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |