Zmiksuj wszystko w blenderze
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 150g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 80g |
![]() |
|
Cebula | 210g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Kurkuma | 5g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Mango | 120g |
![]() |
|
Marchew | 600g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
![]() |
|
Mieszanka przypraw garam masala | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 540ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Olej kokosowy | 37g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 26g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 2g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 100g |
![]() |
|
Pietruszka, liście | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pomarańcze | 250g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 600g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 6g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |