Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
1. Makaron przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojonego w kostkę kurczaka i przekładamy na talerz. 3. Na tym samym tłuszczu smażymy mieszankę chińską, oraz groszek, aż będą chrupiące. 4. Dodajemy mięso i makaron, wbijamy jajko i mieszamy. 5. Pod koniec dodajemy kiełki, cukier, sosy i posypujemy posiekanymi orzeszkami i szczypiorkiem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier biały | 2.5g |
![]() |
|
Cynamon | 9g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Groszek zielony | 20g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 510g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 60g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 5g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Kiełki słonecznika | 16g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Mandarynki | 130g |
![]() |
|
Mieszanka chińska mrożona | 100g |
![]() |
|
Migdały | 30g |
![]() |
|
Mleko sojowe | 40ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Orzechy arachidowe (ziemne) | 15g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 70g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 80g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 20g |
![]() |
|
Sos chilli słodki | 30g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |