1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 180g |
0,90 zł
(4,99 zł) |
|
| Borówka amerykańska | 20g |
0,56 zł
(6,99 zł) |
|
| Cebula | 60g |
0,14 zł
(1,89 zł) |
|
| Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
1,08 zł
(6,29 zł) |
|
| Czosnek | 5g |
0,22 zł
(2,19 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
| Kasza jaglana | 175g |
1,70 zł
(3,39 zł) |
|
| Kasza manna | 80g |
0,60 zł
(2,99 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
| Kurkuma | 1g |
0,08 zł
(1,69 zł) |
|
| Mielona papryka słodka | 1g |
0,06 zł
(1,29 zł) |
|
| Miód pszczeli | 10g |
0,37 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 115ml |
0,40 zł
(3,49 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 300ml |
2,85 zł
(9,49 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
| Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 120g |
2,20 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
| Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
| Ryż brązowy | 95g |
0,71 zł
(2,99 zł) |
|
| Serek twarogowy, homogenizowany, waniliowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Sezam | 20g |
0,52 zł
(7,79 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 1g |
0,03 zł
(5,29 zł) |
|
| Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |