1. Makaron przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojonego w kostkę kurczaka i przekładamy na talerz. 3. Na tym samym tłuszczu smażymy mieszankę chińską, oraz groszek, aż będą chrupiące. 4. Dodajemy mięso i makaron, wbijamy jajko i mieszamy. 5. Pod koniec dodajemy kiełki, cukier, sosy i posypujemy posiekanymi orzeszkami i szczypiorkiem.
1. Kurczaka czyścimy, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie z umytymi i pokrojonymi szparagami i groszkiem. 2. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy cebulę, majeranek i parmezan (zostawić trochę, do posypania gotowej zupy). 3. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. 4. Podajemy na talerzu, posypane resztą parmezanu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Biały pieprz | 0g |
![]() |
|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 25g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier biały | 2.5g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 330g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 400g |
![]() |
|
Gałka muszkatołowa | 0g |
![]() |
|
Groszek zielony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 284g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 140g |
![]() |
|
Kiełki słonecznika | 16g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 37g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
![]() |
|
Majeranek suszony | 1g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mieszanka chińska mrożona | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy arachidowe (ziemne) | 15g |
![]() |
|
Por | 280g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 200g |
![]() |
|
Ser parmezan | 16g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Sos chilli słodki | 30g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Szparagi | 120g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Słodka śmietanka | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |