Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Składniki rozdrabniamy na drobno i miksujemy.
Autor: qba100
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 180g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 80g |
![]() |
|
Bułka tarta | 32g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Czosnek | 14g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Groch, nasiona suche | 45g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 60g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 112g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 30g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Marchew | 40g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 400ml |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 40g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 24g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 2g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |