W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
1. Podgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę, czosnek, cukinię, bakłażana i paprykę. Gotuj przez kilka minut na dużym płomieniu do czasu aż lekko zbrązowieje.
2. Dodaj pokrojone pomidory, wodę, ocet i makaron spaghetti. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min aż makaron będzie miękki a sos zgęstnieje.
3. Dodaj pokrojoną świeżą bazylię, sól i pieprz do smaku. Możesz również dodać płatki drożdżowe nieaktywne jeżeli lubisz. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Bakłażan | 120g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 1g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 80g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 106g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 15g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 175ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 20g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 5g |
![]() |
|
Ogórek | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 10g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 100g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Woda | 580ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |