Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukinia | 500g |
![]() |
|
Cynamon | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 51g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 125ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 100g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 45g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 50g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 120g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |