Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
1. Ogórka drobno pokrój. Nasiona upraż na suchej patelni. 2. Wszystko wymieszaj z serkiem
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Dynia | 250g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
![]() |
|
Gałka muszkatołowa | 1g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 30g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 175g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Ogórek | 80g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Pestki dyni | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 300g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 125ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |