Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
propozycja przepisu przysłana przez: Zefios
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 0.25g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 6g |
![]() |
|
Cebula | 110g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 254g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 45g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 3g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 1310g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 1g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 10g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 75g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |