Darmowa dieta 2600 kcal nr 46517



Śniadanie


Naleśnik z dżemem (wersja lżejsza, bezglutenowa)
466 kcal
Łączna waga porcji: 168g.

B: 9.81 g T: 20.76 g W: 60.07 g (BŁ: 0.35 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

52   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Drugie śniadanie


Mus jabłkowo-gruszkowy z suszonymi jagodami goji
289 kcal
Łączna waga porcji: 557g.

B: 2.91 g T: 12.1 g W: 45.92 g (BŁ: 7.03 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   62

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.



Obiad


Kasza jaglana z fasolą i pomidorami
661 kcal
Łączna waga porcji: 580g.

B: 23.24 g T: 15.51 g W: 114.17 g (BŁ: 13.12 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

25   36

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.



Podwieczorek


Kanapki z pastą z awokado i sardynki (wersja lżejsza)
622 kcal
Łączna waga porcji: 458g.

B: 26.48 g T: 23.42 g W: 85.5 g (BŁ: 16.88 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

15   48

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.



Kolacja


Sałatka ze szpinakiem i pomarańczą (wersja bezglutenowa)
518 kcal
Łączna waga porcji: 420g.

B: 22.86 g T: 20.92 g W: 62.52 g (BŁ: 5.69 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

12   43

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z krążkami ryżowymi.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2556 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 85.3 g
Tłuszcz: 92.71 g
Węglowodany: 368.18 g (w tym błonnik: 43.07 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 80g     2,49 zł (13,99 zł)
Cebula 40g     0,09 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Cukier 5g     0,01 zł (2,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 50g     0,77 zł (4,29 zł)
Fasola biała konserwowa 100g     1,00 zł (3,99 zł)
Gruszka 130g     0,91 zł (6,99 zł)
Imbir 5g     0,14 zł (5,69 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jagody goji (suszone) 12g     1,12 zł (13,99 zł)
Jaja kurze całe 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Kasza jaglana 100g     0,97 zł (3,39 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 30g     0,56 zł (1,49 zł)
Koper ogrodowy 16g     1,91 zł (2,99 zł)
Krążki ryżowe 20g     0,49 zł (2,69 zł)
Marchew 100g     0,31 zł (2,29 zł)
Mąka kukurydziana 48g     0,17 zł (3,59 zł)
Ogórek 40g     0,27 zł (3,99 zł)
Olej rzepakowy 35g     0,24 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Pomarańcze 200g     1,25 zł (7,49 zł)
Pomidory 140g     0,74 zł (3,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Sardynka w oleju 60g     3,00 zł (5,99 zł)
Ser mozzarella 60g     1,53 zł (3,19 zł)
Sok cytrynowy 12g     0,32 zł (5,29 zł)
Suszone pomidory 40g     1,00 zł (6,99 zł)
Szczypiorek 10g     1,00 zł (2,49 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Woda 250ml 0,00 zł (0,00 zł)



×