1. Ugotuj kaszę. 2. Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki. 3. Posyp sezamem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Szynkę pokroić w plasterki, pomidorki na połówki, suszone pomidory w paski i czosnek w plasterki. Na oliwie podsmażyć szynkę, dodać suszone pomidory, pomidorki i czosnek, smażyć przez ok. 3 minuty mieszając co jakiś czas. Zmniejszyć ogień, dodać jogurt, doprawić solą i pieprzem i gotować mieszając, aż sos zgęstnieje. Podawać z makaronem
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 180g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 52g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 80g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 150ml |
![]() |
|
Mąka jaglana | 60g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 30g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 110g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 40g |
![]() |
|
Sezam | 5g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 100g |
![]() |
|
Woda | 300ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |