1. Ugotuj kaszę. 2. Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki. 3. Posyp sezamem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Szynkę pokroić w plasterki, pomidorki na połówki, suszone pomidory w paski i czosnek w plasterki. Na oliwie podsmażyć szynkę, dodać suszone pomidory, pomidorki i czosnek, smażyć przez ok. 3 minuty mieszając co jakiś czas. Zmniejszyć ogień, dodać jogurt, doprawić solą i pieprzem i gotować mieszając, aż sos zgęstnieje. Podawać z makaronem
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Chleb żytni | 210g |
1,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Czosnek | 5g |
0,22 zł
(2,19 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 180g |
1,39 zł
(1,39 zł) |
|
| Kasza jaglana | 52g |
0,50 zł
(3,39 zł) |
|
| Ksylitol | 14g |
0,73 zł
(12,99 zł) |
|
| Makaron penne (pełnoziarnisty) | 80g |
0,90 zł
(4,49 zł) |
|
| Mango | 280g |
5,26 zł
(7,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 150ml |
0,52 zł
(3,49 zł) |
|
| Mąka jaglana | 60g |
0,72 zł
(11,99 zł) |
|
| Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 25g |
0,17 zł
(6,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 140g |
2,56 zł
(10,99 zł) |
|
| Pesto z bazylią | 30g |
3,33 zł
(9,99 zł) |
|
| Pomidory koktajlowe | 120g |
1,68 zł
(3,49 zł) |
|
| Porzeczki czarne | 110g |
1,46 zł
(5,99 zł) |
|
| Sałata masłowa | 40g |
1,43 zł
(4,99 zł) |
|
| Sezam | 5g |
0,13 zł
(7,79 zł) |
|
| Suszone pomidory | 40g |
1,00 zł
(6,99 zł) |
|
| Szynka wieprzowa, gotowana | 100g |
6,87 zł
(54,99 zł) |
|
| Woda | 300ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |