Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
1. Podgrzej oliwę na dużej patelni. Dodaj czosek, cebulę, seler, marchew i paprykę - podsmażaj przez kilka minut na średnim ogniu aż warzywa zmiękną.
2. Dodaj kumin, proszek chilli, sól i pieprz do smaku.
3. Dodaj pomidory, fasolę, soczewicę, ciecierzycę i bulion warzywny. Jeżeli chcesz możesz dodać więcej przypraw do smaku. Gotuj przez 25 min.
4. Podawaj z ryżem, świeżą kolendrą i sokiem z limonki. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 155g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 400g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 54g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 23g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 5g |
![]() |
|
Marchew | 90g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 5g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 125ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 20g |
![]() |
|
Ogórek | 180g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 45g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 460g |
![]() |
|
Pomidory | 240g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 800g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 60g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 50g |
![]() |
|
Seler naciowy | 90g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 50g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 11g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |