Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 180g |
![]() |
|
Cebula | 540g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 100g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kalafior | 2640g |
![]() |
|
Kapusta biała | 4500g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 100g |
![]() |
|
Marchew | 270g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.6g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 100g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 2100g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1.5g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 270g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 320g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 100g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 30g |
![]() |
|
Sól himalajska | 15g |
![]() |