Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 200g |
![]() |
|
Banan | 360g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 60g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Guarana mielona | 4g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jaja kurze całe | 45g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Kasza manna | 100g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy | 70g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 70g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 400ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 400g |
![]() |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 220g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Siemię lniane | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Syrop klonowy | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Woda | 200ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |