Jajka ugotować na twardo. Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki a następnie skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Żółtka i awokado rozgnieść widelcem jeśli użyjecie dojrzałego awokado lub zmiksować blenderem. Dodać majonez, szczypiorek i cebulę. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Białka napełnić gotową masą i przystroić zieleniną lub kawałkami warzyw.
Źródło: http://olalalchf.pl
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 160g |
4,97 zł
(13,99 zł) |
|
Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
Cebula czerwona | 50g |
0,23 zł
(2,99 zł) |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 138g |
0,96 zł
(3,49 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 100g |
1,20 zł
(4,79 zł) |
|
Czosnek | 9g |
0,39 zł
(2,19 zł) |
|
Jaja kurze całe | 402g |
2,81 zł
(6,99 zł) |
|
Kabanosy | 23g |
1,81 zł
(10,99 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 100g |
0,82 zł
(2,79 zł) |
|
Majonez lekki (light) | 100g |
2,02 zł
(8,49 zł) |
|
Masło | 20g |
0,50 zł
(4,99 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
Mielone mięso wołowe | 100g |
2,00 zł
(9,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 90g |
1,65 zł
(10,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 2g |
0,18 zł
(1,79 zł) |
|
Polędwica sopocka | 36g |
1,02 zł
(16,99 zł) |
|
Pomidory | 290g |
1,54 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory w puszce | 100g |
1,05 zł
(4,19 zł) |
|
Ser mozzarella | 50g |
1,28 zł
(3,19 zł) |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
1,53 zł
(4,59 zł) |
|
Sok cytrynowy | 3g |
0,08 zł
(5,29 zł) |
|
Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Sól biała | 2g |
0,01 zł
(1,99 zł) |