Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać wraz z kurkumą, curry i solą. Na patelnie dodać 1 łyżkę oleju, wrzucić kurczaka i podsmażyć do zarumienienia. Do miski dodać pokrojone mango, sałatę lodową, kukurydzę, paprykę, oraz kurczaka. Wymieszać wszystko razem.
Dodać sos (1 łyżka miodu, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka wody, 1 łyżeczka oliwy z oliwek).
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 90g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 110g |
![]() |
|
Kurkuma | 10g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Mango | 200g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 5g |
![]() |
|
Masło | 9g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 150g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 150g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Pomidory | 255g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 160g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Sałata | 30g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 15g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 15g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 90g |
![]() |
|
Sól himalajska | 3g |
![]() |
|
Woda | 6ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |