Jajka ugotować na twardo. Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki a następnie skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Żółtka i awokado rozgnieść widelcem jeśli użyjecie dojrzałego awokado lub zmiksować blenderem. Dodać majonez, szczypiorek i cebulę. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Białka napełnić gotową masą i przystroić zieleniną lub kawałkami warzyw.
Źródło: http://olalalchf.pl
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 160g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 80g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 160g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Czosnek | 6g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 300g |
![]() |
|
Kasza manna | 90g |
![]() |
|
Ksylitol | 36g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 100g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 750ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 120g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Truskawki | 200g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Woda | 30ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |